27 Haziran 2016 Pazartesi

burak

Parke Taş Ustası

8 cm kalınlıkta kırmızı, beyaz ve siyah renklerde üretilen bu kilit Parke taş ustası 3 boyutlu olma özelliğine sahiptir. Bu taşların içinde tercih edilen ilk ürün kilit parke taşı modelidir. 3 boyutlu olması sebebiyle çeşitli renk seçenekleri beraber kullanılarak ortaya çok şık görüntüler çıkabilir. Canlıymış gibi olan bu taşlar sayesinde kullanım alanlarında canlı bir görüntü verir. Şehirlerin peyzaj çalışmalarında da oldukça fazla tercih edilen bu taş türleri modern şehirlerin tasarlanmasında yardımcı olur.
Kilit Taşları Kullanımı
Dayanıklılığı, kolay eskimez yapısı, ıslandığında kaymayan yüzeyi itibariyle günümüzde sıkça gördüğümüz parke taş ustası için betonarme olan her yerde kullanılır ve olmazsa olmazlardandır. Zemine veya duvara örülen, değişik renk ve motifli bu kilit taşlar; asfaltlar, yay yolları, kaldırım kenarları, parklar, bahçeler vb. birçok betonarme yapıda kullanılır. Kullanım avantajlarından en önemlisi ise herhangi bir parçası kırıldığında, bir yenisi ile aynı yere monte edilip estetik görünümünden ödün vermiyor.
Kilit Taşı Nasıl Uygulanır?
Uygulama olarak kilit taşı yapboz oyunu gibi birbiriyle iç içe geçme özelliğine sahip olduğundan
dolayı kilitli taş olarak anılır. Döşenecek zeminin sağlam olması gereklidir ki bu taşlar sağlam olarak oturtulabilsin. Yer düzlemine güzel bir şekilde yapboz parçaları gibi yerleştirilen bu taşlar asla ayrılmamalıdır. Bu işin uygulamasın öncesinde zemine biraz kum serilir. Bu şekilde zemin üstündeki alçak ve yüksek çıkıntılar aynı hizaya getirilmiş olur. Sonrasında da mastarlama işlemi uygulayarak ile sağlamlaştırılır. Bu adımdan sonra zemine biraz daha kum dökülür ve sonrasında döşeme işlemi başlar. Döşeme işlemi bittiğinde de kilitli taşların aralarına kum dökülür. Bu işlem ile kilitli taşlar yer düzlemine daha sağlam yerleşmiş olur. Bahçelerde, parklarda, yaya yollarında Parke taş ustası  üzerinde koşan, gezen, yürüyen vatandaş için göz zevkine hitap etmektedir.

Kilit Taşı Fiyatları Hakkında

Kilit taşı fiyatları, satıcı firmalar arasında farklılık gösterebildiği gibi döşenecek zeminin büyüklüğüne ve taşın ebatlarına göre değişiklik gösterir. Dolayısıyla ortama fiyatlar hakkında net bir şey söylemek güçtür.

burak

About burak

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.