18 Ağustos 2016 Perşembe

burak

Parke Taşı

Parke taşı otoparklarda, caddelerde, sokak aralarında, kaldırımlarda, ev ve apartman önlerinde yaygın olarak kullanılmıştır. Ayrıca; son zamanlarda kilit taşlarının ekonomik, dayanıklı ve görsel olduğu için evlerin içinde de kullanılmaya başlanmıştır. Parke taşı birçok cazip özelliğiyle betonarmenin vazgeçilmezidir.

Parke taşı Özellikleri

Ankara’da meşhur olan Parke taşı özelliği bakımından zengin oluşuyla, bu maden sayesinde çevreye duyarlı olan ve daha çok yol üzerinde gördüğümüz taşlar üretilir. Ancak kullanım alanları sadece buralar değildir. Bunlar bizim sadece gördüğümüz kadarıdır. İnşaat malzemeleri olarak ta kullanılıyor. Apartmanlarda, sitelerde, okullarda, hastanelerde, otoparklardan paklara, bahçelere, yürüyüş yollarına kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Örneği asfalt çalışmaları yapıldığında gerek kokusundan gerek gürültüsünden çok rahatsız oluruz ancak kilit taşı uygulamasında bu rahatsızlıklar olmadığı gibi çevre kirliliği de olmaz. Daha düzenli görünen yollara sahip oluruz. Avantajları oldukça fazladır. Ve insan sağlığına zararı yoktur. Yenimahalle’nin birçok sokağında ise kilit taşı kullanılır. Ancak son zamanlarda Yenimahalle Belediyesi’ de kilit taşlarının düzensiz biçimde uygulanması yüzünden birçok noktada asfalt çalışmalarına başlamış bulunuyor.


Ankara Parke Taşı

parke taşları çeşitleri oldukça fazla olup çok çeşitli ebatlarda ve renklerde kilit taşı bulmak mümkündür. Kilit taşı hizmeti veren firmalar tüketicilerin zevklerine ve kullanım alanlarına gore kilit taşı hizmeti vermektedirler.

Yenimahalle’ de kilit taşı iki şekilde uygulamaktadır. İlk uygulamada taş; düz zemine veya yeni asfaltlanmış zemine uygulanır. Bu uygulama da sadece harç yeterli olur. İkinci uygulama ise; daha zordur. Bu uygulama kumlu ve eğimli zeminler de tercih edilir. Bu alanlarda taş döşenirken kompresör ile bastırılarak yapılır. Bu işlem hem daha zahmetlidir hem de işini iyi yapan ustalar tarafından yapılır.

Kilit Taşı Döşemesini Kimler Yapar?

İnce bir işçilik gerektiren kilit taşı döşemesini işinin ehli ustalar tarafından yapılması gerekir. İşi
bilmeyen sıradan insanların yaptıkları döşemeler hem dayanaksız hem de görsel olarak güzel olmaz. Bu yüzden usta seçimi yaparken dikkatli olunması gerekir. Zemine kilit taşı döşenmesi sadece bir ustayla değil, ekiple yapılan bir çalışmadır. Kilit taşı ustalarının yapmış olduğu döşemeler göze hitap ederken uzun sure kullanım sağlar.

Parke Taşı Fiyatları

Yenimahalle’ de kilit taşı fiyatları firmaların sunmuş olduğu ürünlerin rengine, ebatlarına ve kullanılacak zeminin alanına göre değişiklik gösterir. Kilit taşı seçimi yaparken firmalardan ayrı ayrı fiyat alıp; bütçemize en uygun olanı seçmeliyiz. Firmalar fiyat sunumu yaparken kullanılacak zeminin metrekaresine göre hesap yaparlar. Bir metre kare alan yaklaşık 36 kilit taşı anlamına geliyor. Ayrıca usta seçimi yaparken de araştırıp en ekonomik ve işini iyi bilen ustalar tercih edilmelidir. kaynak http://www.kilitliparketasi.com/parke-tasi.html



burak

About burak

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.